Hållbarhet

Vad håller jag på med egentligen?

När jag ställde frågan kom jag fram till att hållbarhet är den gemensamma nämnaren.

För mig handlar hållbarhet om ett liv där jag inte blir sjuk. Men det handlar också om en hållbar värld som inte tär på jordens resurser.

Mitt författarskap

Bokserien om trolldomsprocesserna handlar även om naturen och människans utnyttjande av naturen.

Egentligen vill jag bli författare – men det går så mycket snabbare att skriva i sociala media. Gång på gång påminner jag mig om att det är författare jag vill bli och att inga andra engagemang får förhindra mina böcker.

Cykelupplevelser

Från cykelsadeln hinner du uppleva med alla sinnen. Här på bloggen skriver jag om cykling som en dagbok (du hittar förklaringar här). På nya sidan cyklat.se kan du redan nu hitta tips på var du kan sova och äta och vad du kan göra på cykelturen.

Nästa steg är flygfria upplevelser även på vintern.

Fågelräddaren är min skyddsängel. Hur många gånger han räddat mitt liv kan jag inte längre räkna. Med honom är jag trygg.

Cykeldestination Söderåsen

Sommaren 2018 tog jag inititativ till Söderåsendagen. Under 2019 ska jag strukturera upp inläggen om Söderåsendagen på ett bättre sätt.

Årets vackraste dag! Vi valde närmaste vägen till Söderåsen. (180429)

Trädgårdar för biologisk mångfald

2014 blev humlor, fjärilar, bi och småfåglar mina uppdragsgivare. De ställde inte några krav. Under 2019 kommer jag strukturera även inläggen om biologisk mångfald.

Vilda ätbara växter

Sedan barnsben har jag varit nyfiken på vilka växter man kan äta. Under 2019 har jag som mål att skriva om en växt i månaden. Du kommer hitta dem här. 

Kärleksört är en av favoriterna. Bladen är vackra och ätbara. Blommorna lyser upp trädgården länge på hösten och älskas av humlor och bi.

Hållbar mat

Den 17 maj 2018 la jag om min kost. Mer om det kan du läsa här.

Rödbetshummus – en ny favorit

Klimatsmarta investeringar

Min impulsivitet leder till att jag drar igång saker utan att tänka mig för. Så var det med FB-gruppen Klimatsmarta investeringar. Här kan du läsa mer om hur det gick till. Du hittar även länkar till inläggen i serien.

klimat klimatsmartainvesteringar investeringar klimatsmarta