Dansk mat

Att mat kan upplevas så olika för oss.

För en tid sedan försökte jag beskriva vilken mat vi uppskattar när vi är ute och cyklar. 

Blev det några matupplevelser i Danmark?

Det här åt vi i Danmark

Restaurant Sletten

Med molnens skiftningar över havet cyklade vi kustvägen från Snekkersten till Humlebaek. Just den här sträckan är en av våra favoritvägar. Smala gränder, närheten till havet och väldigt lite biltrafik.

Den här gången var restaurant Sletten öppen (här kan du läsa mer om vårt förra besök).

Not cheap but excellent food.

What a wonderful view over the harbour in Humlebaek

Omdöme

Rätterna var små och vi rekommenderades att välja minst tre per person. Eftersom vi inte var så hungriga valde vi att dela på tre rätter: Rostad pigvar, hälleflundra och rostad torsk.

Vilka smakupplevelser! Konsistens, syrlighet och mjukhet. Detta kallar jag smakupplevelse på hög nivå!

Hit kommer vi återvända med mindre välfyllda magar.

Här kan du läsa mer om Restaurant Sletten

Restaurant Sletten på TripAdvisor

Lunch på Ballerups arena

Stor buffé med typiskt danska rätter. Gott, men ingen smakupplevelse.

Buffé på Dalle Valle

Tyvärr var hotellets restaurang stängd söndagskvällar. En av säljarna på Söndergaard rekommenderade oss att besöka Dalle Valle som ligger i det angränsande köpcentrat i Taastrup.

Utbudet av rätter var gigantiskt – men de flesta varma rätterna var smaklösa.

Det fanns gott om grönsaker – men ingen av salladerna var i närheten av den nivå som Salomon krog håller.

Min favoriträtt var gröna bönor inlindade i bacon. Perfekt konsistens. Tyvärr var personalen inte så intresserad av att fylla på buffén.

 

Efterrätterna; vaniljpannacotta och chockladpudding var goda.

Omdöme

Bra alternativ för den som snabbt vill äta sig mätt och ha stort utbud att välja på.

Vi kommer inte att återvända. Vad är det för mening med ett stort utbud på buffén? En fråga vi ställde oss var hur mycket kommer de att kasta i kväll.

Vi föredrar ett mindre utbud på en buffé och att rätterna håller hög kvalitet.

Quality hotel Taastrup

Söndergaard arrangerar årligen inköpsmässa på Quality hotell i Höje Taastrup. Vi har tidigare goda erfarenheter av maten på hotellet. Tyvärr var det inte möjligt att äta där söndags kväll. Måndagens lunch var däremot helt i vår smak.

Vi fick in en tallrik med räkor, sill, olika röror och efterrätt. Fritterad spätta, grillad kyckling och bröd serverades vid bordet så att man själv kunde bygga sitt smörrebröd. Särskilt den friterade spättan var riktigt god.

Omdöme

Ingen matupplevelse men helt ok för ett mässhotell.

(Mer om hotellet kommer i separat inlägg i morgon.)

Maten på Danmarksresan

Vi hittade en ny favorit restaurang i Danmark – Restaurant Sletten. Dock kvalade den inte in på vår topp-lista där vi även väger in pris.

Lärdom

Du kan inte mer än äta dig mätt. Välj bufféer med kvalitet framför kvantitet.

Länkar

Här hittar du våra favoritrestauranger

Den är inte klar än … men här kommer du i framtiden kunna läsa om fler matupplevelser. 

 

2 Comments

  1. Tror det var Sletten vi åt på när vi cyklade där första gången. Håller med, maten var supergod och höll hög kvalite.
    Håller också fullständigt med om bufféer! Mycket, mycket hellre mindre utbud, kvalite och gjort med kärlek!
    Har så svårt för jätteutbud med dålig mat och tanken på matsvinnet gör mig frustrerad🙁
    Vi letar efter bra, hälsosam mat på våra turer. Gärna sallader, grönsaker, fisk, skaldjur, frukt men skippar gärna kött😄
    Det funkar inte alltid och ibland får man bara ta det som känns minst illa men jag tror utbudet blir bättre och bättre.
    Kul att läsa om era matupplevelser👍

    1. Åh, vad glad jag blir att läsa att du uppskattar mina inlägg!

      Håller helt med – vi letar samma sorts mat!

      Just nu filar jag på ett inlägg om boenden samtidigt som jag planerar för oktoberresan till Nederländerna (det blev precis bestämt) och en novemberresa till Österlen.

      Tänkte jag skulle hitta ett enkelt sätt att “betygsätta” boenden och hotell.

      Så det finns vLoggar att se fram emot!

      Annika

Comments are closed.