Utvilad i Älvdalen

Visst är det märkligt hur man påverkas av drömmar! I flera veckor har minnen från det förflutna förföljt mig. På dagen kan jag stänga av – men nattens bilder har jag svårt att rå på.

I morse vaknade jag lycklig för första gången på länge. I drömmen satt jag och diskuterade böcker och skrivande med andra som delade mitt intresse.

I drömmen var skrivandet inte bara ett tidsfördriv – nej, i drömmen var det på riktigt! Jag bara njöt av känslan i kroppen och låg kvar tills alarmet ringde. Tog telefonen, scrollade igenom gamla bilder på FB.

9 juli 2009
9 juli 2009

Den här bilden beskriver känslan som finns i kroppen just nu – en förväntan inför livet, glädje – nyfikenhet. Det är länge sedan jag känt så.

Men tittar jag mig i spegeln ser jag annorlunda ut – äldre, inte så naiv. Livet har gett mig många värdefulla erfarenheter att skriva om.

När jag skriver det här inser jag att det inte bara är en dröm – att sitta och diskutera litteratur och skrivande är vad jag gör här i Älvdalen. Kvällens högläsning och textdiskussioner är dagens höjdpunkt.

Men i kväll blir det teater i Åsen – får se hur mycket textdiskussioner som hinns med när vi kommit tillbaka.

IMG_6820