Under advokadoträdet på Hacienda Grande

I januari brukar bergen vara gröna på Teneriffa. I år slokar till och med kaktusarna. Vinterregnen har hittills uteblivit. Det har inte regnat sedan i mars 2017.

Men ändå fortsätter idiotin. Det är dyrare att hyra två cyklar än en bil under en vecka. Upp till Teide går bilkaravaner av hyrbilar. Värst stinker de fyrhjuliga crossarna.

På hotellet berättar de att antalet landsvägscyklister ökat. Underlaget är helt fantastiskt upp till Teide och nedförsbackarna långa. Tänk vad fantastiskt det vore med elcykel här!

Men det behövs en skatteväxling!

Varför inte lägga upp en busslinje som avgår varje hel- och halvtimme och stannar vid turistmålen. Skapa ett ”Teneriffakort” som kan köpas för 7, 14 eller 21 dagar med fria bussresor och enkla hyrcyklar som kunde finnas i anslutning till busshållplatser). Lägg en rejäl skatt på hyrbilarna och använd intäkterna till investeringsbidrag för solenergi. Det finns verkligen inte någon anledning att alla turister ska hyra en bil. Med högre pris på hyrbilar skulle det bli mer prisvärt att hyra cyklar.