Teneriffa

Bilderna från Teneriffa är nu upplagda på bloggen. Enklast börjar du här och klickar dig sedan framåt på ”Nästa”.

instagram hittar du även uppdateringar gjorda i realtid.

Teneriffa, kuperat, grönt, bergigt, soligt och torrt
Norra delen av Teneriffa är grön.

Här försöker jag förenkla för dig som vill cykla på Teneriffa. Klicka på frågan så kommer du till inlägget som berör frågan.

Vad behöver man ha med sig för 14 dagars cykling på Teneriffa?

Kläder

Regnkläder, cykelmössa och vantar

Ett ombyte underkläder

Badkläder

Vi klarade oss med sandaler (och tjocka strumpor i sandalerna när vi kom till Sverige)

Budget

Vi hittade en billig restresa med en veckas framförhållning.

Maten är billig på Teneriffa. Vi köpte frukt och grönsaker på marknader eller Supermercado (paprika, apelsiner, zucchini, tomater var ofta halva priset mot hemma). Fisken Dorada kostade ca 6,95 EUR/kg. Vi beräknar att en middag för två som vi lagade ”hemma” kostade ca 100 SEK medan vi betalade ca 50 EUR för huvudrätt, varmrätt och vatten om vi gick ut och åt.

På vissa hotell är det lågsäsong under januari-februari. Kontakta hotellen direkt för att höra om de har några extraerbjudanden. Airbnb var en positiv upplevelse. Vårt billigaste boende kostade 351 kr för en natt (egen lägenhet med kök, tvättmaskin, badrum). 

Klimatbudget

Verktyg

På en av cyklarna har vi sadelväska som innehåller extra slangar och slangavdragare. Vi har även tejpat fast en cykelpump. Detta har vi alltid med oss. På den här resan hade vi dessutom med oss extra vajrar, skruvmejslar mm.

Toalettsaker

Samtliga boenden var utrustade med schampo, duschtvål och handdukar. Till nästa resa kommer jag skaffa en mindre deodorant, tandborste och tandkräm som får plats i sadelväskan. I min sadelväska förvarar vi även pappersnäsdukar, våtservetter och en liten förbandslåda med plåster, sax, huvudvärkstabletter etc.

Nödproviant

Varje cykel är utrustad med två vattenflaskor. Vattnet får aldrig ta slut. Dessutom har vi en femte vattenflaska som är fylld med nödproviant. Innehållet skiftar och vi fyller på efterhand. Det kan vara solrosfrön, russin, pumpafrön, torkad frukt, kakaoribs, mandel och nötter.

Bananpaus utanför Puerto de la Cruz

Hur långt orkar man cykla?

Det beror på hur tränad du är. Vi cyklar tre gånger i veckan för att hålla oss i form. Tisdagar och torsdagar cyklar vi över Söderåsen – ett pass med backträning på en timme. Söndagar har vi långcykling på mellan 6-8 mil i lugnare tempo.

På Teneriffa är det mycket uppförslutning. Det hände att vi tillbringade en hel dag i sadeln men inte hade förflyttat oss mer än någon mil. När vi summerade sträckorna hade vi ändå cyklat 50 mil.

Hur ska man klä sig när man cyklar på Teneriffa i januari?

Var ska man cykla på Teneriffa?

  1. Från Vilaflor till Grenadilla
  2. Aguamansa till Orotava
  3. VilaflorBoca de Tauce tur och retur
  4. Marknadsvägen mellan Orotava och Tejina (lördagar och söndagar)
  5. TF-28 mellan Valle de Lorenzo, Güimar och Taco

Platser vi har kvar att upptäcka

La Gomera

Anaga-bergen

Nordvästra sidan (Los Realejos till Masca)