En magisk dag

Vilken dag!

Först Tinis frukost med gröt, nybakat, nyplockat och te ur bästa te-koppen.

Bra flöde i vandrarhemsköket när jag skulle planera måndagens högläsning. (Det blev ett långt blogginlägg som kommer i morgon.)

Sju kilometers cykling till Loka (Yes – jag hann fram innan regnet!)

Vilka samtal!!! Regnet vräkte ner och åskan mullrade medan vi drack te och pratade och pratade och pratade. I skrivboken finns kontaktuppgifter till en person som kanske kan ge mig mer vägledning kring avrättningsplatsen.

Tänk vilka skatter gårdarna döljer här uppe. Först visade Annelie ett fallfärdigt skjul som innehöll ett riktigt gammalt härbre. (Någon hade ”förbättrat” det genom att spika på modernare plankor.) Gamla smidda lås och ett riktigt dörrknar. Det blev flera filmklipp.

Därefter fick jag kliva ner i en gammal matkällare – exakt så här måste Kistan sett ut där Kettis-Lasse förvarades.

Regnet förvandlades till dimma som svepte runt bergen. När jag cyklade hem var jag bara tvungen att stanna flera gånger för att fotografera och filma. Detta är nog den absolut bästa bild jag någonsin tagit!

Nu ska jag i säng så jag är utvilad till frukostsamtalen i morgon!