Hållbara investeringar

Det är så många idéer som ploppar upp – så mycket man skulle kunna göra kring klimatsmarta investeringar. Samtidigt är jag medveten om att just det där drivet är farligt för min hälsa och jag lovar mig själv att stanna vid ett blogginlägg i månaden om investeringar. Någon annan får göra resten.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Ändå kan jag inte hålla mig utan ringer till Avanza och presenterar mitt förslag om en podd. Den jag talar med lyssnar intresserat.

Podd om klimatsmarta investeringar

”Jag tror det finns ett stort intresse för att styra över sina placeringar, men jag tror att många saknar kunskap. Skulle ni inte kunna göra en podd med ett avsnitt i månaden? Dels behövs det grundläggande fakta om hur man investerar i aktier. ”

Hon lyssnar och säger att det låter det intressant och frågar om jag kan skicka ett mail där jag beskriver hur jag tänker.

Inuti är jag som ett stort leende.

”Tack! Ni har ju så himla mycket kompetens. Förra sommaren hade ni en artikel om elbilar och vilka företag som man skulle satsa på om man trodde på elbilsbranschen. Det är sånt jag tänker att ni kunde prata om. De där klimatsmarta företagen.”

Jag kan inte mycket om investeringar – men kan jag få andra att dela med sig av sina kunskaper om klimatsmarta investeringar har jag gjort stor skillnad.

Samtal om hållbara investeringar via Zoom

Den andra idéen hoppas jag att en av medlemmarna i Mogna bloggare ska nappa på (jag kallar henne K). K filmar och lägger ut våra möten i Mogna bloggare. Dessutom har hon en fantastisk förmåga att styra upp mötena och få samtalen intressanta.

Genom FB-gruppen Klimatsmarta investeringar och Klimatklubben.se kan vi visa för banker, fondförvaltare och företag att det finns ett stort intresse för klimatsmarta investeringar. Tänk om man kunde få dem att sponsra en samtalsserie?

I morgon ska jag fråga K vad hon tror om idén. Vad skulle hon vilja ha betalt för att göra tolv stycken en timmes långa Zoom-samtal?

Utifrån diskussionerna i Klimatklubben.se och i FB-gruppen Klimatsmarta investeringar tror jag att följande ämnen skulle vara intressanta.

  1. Investera i solceller?
  2. Investera i elfordon?
  3. Risker med fonder, aktier, spaxar mm (här behövs någon från bankvärlden).
  4. Hur placerar du dina pensionspengar?
  5. Olika hållbara fonder (ha med fondförvaltare – vad tittar de på när de väljer hållbara företag).

Vad tror du om detta upplägg? Tipsa gärna om fler ämnen att ta upp.

vLoggar

Idag handlar min vLogg om cykling och skrivande. Om intresset finns skulle jag kunna besöka några hållbara företag med cykel. Jag är nyfiken på Simris Alg, Midsona och Cortus Energy.

Egentligen vill jag bli författare – men det går så mycket snabbare att skriva i sociala media. Gång på gång påminner jag mig om att det är författare jag vill bli och att inga andra engagemang får förhindra mina böcker.

Löfte

I helgen har Cykelhandlaren och jag diskuterat hur jag dras med av omgivningen. Det är som om jag har svårt att göra något lagom. Som det här med klimatet. Jag fullständigt uppslukas av alla inlägg i Klimatklubben.se – mår dåligt när jag får en bukett med köpeblommor, funderar på klimatutmaning 2019 med tankar om självhushållning och bara få köpa färskvaror med kort datum.

Hm – jo, han har rätt.

Och jag lovar honom och mig att ta det lugnt.

På torsdag har jag bokat in Ashtangayogapass och massage.

Och från och med nu ska jag INTE gå in på Klimatklubben.se på FB. Det är farligt för mig. Redan i somras led jag av djup klimatångest – det behövs så lite för att trigga igång den igen.

Här kan du läsa tidigare inlägg om klimatsmarta investeringar

Klimatsmarta investeringar

Vi har startat en FB-grupp