49 km på Bjäre i mars

Äntligen har Salomonkrog öppnat för säsongen – så givetvis gick söndagsturen till Bjäre. Klarblå himmel och drillande lärkor, massor av foton i kameran. (På cyklat kan du läsa mer om turen och se bilder.)

Jag är fortfarande nyförälskad i min nya Nishikicykel, står upp och trampar mer än någonsin bara för att hon är så följsam. Cyklingen är på ett helt annat sätt nu som jag ännu saknar ord för.

Medan jag tränar på att filma tränar Cykelhandlaren på att hantera kameran. Jodå, en hel massa bilder blev det. Detta är bara en bråkdel.

Lunch på Salomonkrog

På buffé brukar vi smaka av varandra för att inte behöva lämna mat. Tre sorters sill, rimmad och rökt lax var det på Cykelhandlarens första tallrik.
Här är alla sallader och inläggningar från buffén. Ena hel del. Dagens favorit var den marinerade svampen, den hyvlade blomkålen och coleslown med vitkål och morötter.
På buffén fanns både kött och fisk. Dessutom fanns det möjlighet att beställa vegetarisk direkt från köket. Helgens fiskrätt var flundrarullader i skaldjurssås – riktigt, riktigt gott!
Efterrätten bestod av en vit chokladkräm smaksatt med lakrits, rabarber och frukt.

Lunchbuffé för 165 kronor per person. Vi upplevde att kvaliteten på varmrätterna höjts, särskilt fisken var i toppklass.

Oj, vad jag sörjer dessertbuffén, som nu ersatts med helgens dessert för 30 kronor.

”Ingenting varar för evigt”, brukar Cykelhandlaren säga. Det gäller att besöka favoritrestaurangerna ofta, för man vet inte hur länge något varar. Fortfarande talar vi i lyriska ordalag och saknad om Santana i Åstorp.

Samtidigt har vi full förståelse för att svinnet blev stort på efterrättsbuffén.

Tillbaka till Klitterhus

Härligt nerförsrull till Kattegattleden. Då och då stannade jag med målsättningen att fånga känslan i min cykel, än har jag inte tagit den perfekta bilden på min Nishiki.

Här kan du läsa mer om

Cyklingen på Bjäre den 24 mars 2019

Julbord på Salomonkrog 2018