Research för Tidsresebyrån

Att resa hållbart ligger mig varmt om hjärtat. Därför kommer jag tillsammans med Anna Vild ta fram koncept för två Tidsresor på Österlen. Vill du hänga med på hela resan kontaktar du TravelShop (som kan boka både hotell och ordna elcyklar).

Vill du vara med på delar av resan kan du boka det via länkarna nedan.

Under våren planerar vi släppa två filmer på min youtubekanal så att du kan hänga med på tidsresorna innan du bokar för säsongen 2021.

Måndagen den 17 augusti 

Vi inleder Tidsresan på Bäckahästen i Ystad. Till minne av Anne, som ställdes inför rådhusrätten i Ystad den 23 augusti 1636 , och alla andra häxanklagade spelar Anna Vild Skål för våren. Det kommer finnas möjlighet att köpa Oväsen i Älvdalen och diskutera projektet Tidsresebyrån mellan kl 12-14. Observera att vi alla håller Coronasäkrat avstånd!

Här kan du läsa mer om Bäckahästens restaurang

Med elcykel tar vi oss sedan till Kåseberga, checkar in på Kåseberga Gårdshotell och SPA innan vi promenerar ner till hamnen för att äta stekt sill med potatismos. Tillbaka till hotellet går vi via Ales stenar för att se hur lång tid det tar att gå mellan hotellet och platsen för kulningsworkshopen.

Tisdagen den 18 augusti

Efter en god frukost på Kåseberga Gårdshotell promenerar vi till Ales stenar där det är dags för resans första Kulningsworkshop.

*** Köp biljett här ***

Sedan cyklar vi via Backåkra till Hammenhög där vi fikar på torget (då både En liten bit av Medelhavet och Gästis har stängt för säsongen.) Vi kommer köpa kvällsmat på Mathallen som vi tar med oss till Stenhed.

Mellan kl 15.30 – 17.30 bjuder Anna Vild på smakprov ur berättarföreställningen Oväsen i Älvdalen. Det finns möjlighet att köpa signerade böcker av mig. Vid dåligt väder kommer vi stå under taket vid Malmqvists el. Kanske dyker det upp gäster som kan berätta mer om bronsålderns heliga platser i området.

År 1700 brann både Gästgivaregården och tingshuset ner i Hammenhög. Först 1753 invigdes det nya tingshuset. 1706 rannsakades Hanna Isacks i Hammenhög, men var detta ting hölls vet vi inte.

Klockan 17.30 fortsätter vi cykelturen till Stenhed där vi äter medhavd picknick medan Anna Vild kular för oss.

Undrar du hur långt det är mellan de olika stoppen hittar du det här.

Alesstenar och Stenhed har en intressant historia som du kan läsa mer om här.

Onsdagen den 19 augusti

Efter frukosten på Torsborgs gårdshotell fortsätter vi cykelturen till Stenhed där resans andra kulningsworkshop äger rum omkring kl 11. Du får mer information om plats och exakt tid när du köpt biljett.

*** Köp biljett här ***

Under eftermiddagen utforskar du området från Kivik till Simrishamn på egenhand. Detta är en av Sydostledens vackraste sträckningar. I Simrishamn finns Österlens museum. Du kan köpa Filos mitt emot Österlens museum och äta i museiträdgården.

Cykla i god tid så att du även hinner besöka ruinerna efter Ide Pedersdatter Falks Gladsaxehus som ligger på andra sidan Gladsax kyrka. Klockan 18 öppnar Lönebostället för ätande gäster och kl 19 börjar föreställningen Oväsen i Älvdalen.

Här kan du läsa mer om konserten

Endast förköp hos Lönebostället i Gladsax – 070-3552288