Upplev Billesholm

Om allt går som jag vill invigs Cykelporten i Billesholm ännu en gång den 6 maj 2023. Den här gången är det namnet för verksamheterna på gården där Sven Jönssons cykelaffär säljer nya och begagnade standardcyklar och elcyklar medan Söderåsen MTB erbjuder exklusiva sportcyklar (både köp och hyra).

Sven Jönssons cykelaffär AB

Söderåsen MTB

Mats Karlsson sliter med renoveringen av lokalen (där det tidigare varit blomsteraffär). Parallellt bygger Söderåsen MTB upp en uthyrningsverksamhet av cyklar runt Söderåsen.

Inget av detta hade blivit av om inte jag fått klimatångest våren 2018. Jag lyckades inte få Cykelhandlaren att sluta med fyrverkeriförsäljningen, istället hittade vi vägar att klimatkompensera genom köp av Norra Albert (idag en av Skånes viktigaste biotoper för biologisk mångfald).

Andra projekt som fyrverkeriförsäljningen varit med och finansierat är sidan Upplev Billesholm som ska inspirera till cykelturer med utgångspunkt från Billesholm.

Sedan 2021 har vi tågstation i Billesholm med direktförbindelse till Malmö. Tillsammans med Belinda Wigerfelts snittblomsodling och glassförsäljning, Söderåsen MTB:s cykeluthyrning och MTB-banan har vi 2022 ett riktigt bra besöksmål.

Team Albert MTB

Belinda Wigerfelt

da Aldo glass

Det är min förhoppning aktörer i framtiden ska förstå värdet av att finnas med på sidan Upplev Billesholm. Genom samverkan under maj och oktober hoppas vi kunna erbjuda ett smörgåsbord av upplevelser så att fler ska upptäcka destinationen och återkomma under sommaren.

Det är dags att jag ägnar mig åt det jag brinner för – att berätta – både skriftligen och muntligen. Här på bloggen kommer jag spara ner cykelturer i kategorin UpplevBillesholm.

*** Här hittar du en sammanställning över tidsresor ***

Fisk i Landskrona och mysig fika i Sireköping

Sireköpinge (19 km från Billesholm)

I Sireköpinge hittar du Flinckmans café som förutom kakor säljer mackor. Här maxar de julen fram tom den 18 december i år.

Flinckmans café

Rönneberga backar (21 km från Sireköping)

Här kan du läsa mer om Rönneberga backar

Rönneberga backar, här slog svenska armen läger under skånska kriget 1676

Stefan Pålsson lax och delikatessbutik (5,6 km från Rönneberga backar)

Stort utbud av delikatesser. Här kan du köpa något från delikatessbutiken och äta på plats.

Lax och delikatessbutiken