Hur såg dinosaurierna ut?

Detta är en del av bloggboken ”Tidsresan till Trias 2018-2023”. Du hittar det första inlägget här och kan sedan ta dig fram med hjälp av pilarna.Tidsresebyrån hittar du information om de guidade turer jag håller på att ta fram.

När jag väl tagit in att det faktiskt var riktiga dinosauriespår började jag fundera på hur dinosaurierna hade sett ut. Inför mitt första möte med Grzegorz och Martin skaffade jag en dinosauriebok.

Grzegorz och Martin förklarade att de hittills bara hittat några benfragment, men att det skulle kunna vara en växtätare och en liten köttätare som tidigare forskare identifierat till Trias. Men sedan hade de ett märkligt fynd från en dinosaurie som hittills bara hittats under Jura.

I boken visade Grzegorz de olika dinosaurierna och jag ringade in dem.

Från första mötet med Grzegorz och Martin har jag kämpat för att marken ska ägas av en stiftelse. För att kunna finansiera stiftelsen långsiktigt behövs det intäkter. Därför övertalade jag Cykelhandlaren att göra tre dinosaurietårtor inför fyrverkerisäsongen 2023.

Syftet med dinosaurietårtorna är dels att öka kännedomen om de unika fynden, men också att börja ta fram produkter som kan bidra till att stiftelsen får ekonomi att förvärva och utveckla området.

I veckan la vi upp den första filmen om dinosaurietårtorna.