Personlig utveckling

För 22 år sedan påbörjade jag en livsomvälvande utbildning för Ulla Sturesson och Kjell Ekenstam. Den hette Våga Växa och handlade både om etik, vem vi var och vilka vi ville vara. Det var här jag insåg att min stora dröm var att skriva böcker. Den 21 mars 2020 debuterade jag som författare med Oväsen i Älvdalen. (Den 20 april 2012 hade vi återträff med gruppen.)

Återträff med gänget från Våga Växa. Här kursledaren Ulla Stursson tillsammans med kvällens värdinna Sonja Allbäck

Nästa avgörande steg i min personliga utveckling var boken Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. Det var en bok som bara råkade komma in i mitt liv. (Här kan du läsa mer om vad boken betytt för mig och här hittar du min sammanfattning av boken i en serie blogginlägg.)

Sommaren 2008 kom jag i kontakt med Mona Odhnoff-Sundström i det ettåriga mentorprogrammet ”Qlara besked”. När sedan advokatsamfundet ordnade ett Ledarskapsprogram med Mona Odhnoff-Sundström anmälde jag mig till det 2010. För att kunna leda andra måste du kunna leda dig själv, sa Mona och rekommenderade oss att läsa De sju goda vanorna av Stephen Covey som kom att påverka mig mycket.

Sedan den 13 februari 2014 har jag regelbundet gått i psykodynamisk analys. (Efter de långt gångna självmordsplanerna fick jag välja mellan elchocksbehandlingar eller flera år av psykodynamisk analys.) På grund av dödsångesten efter beskedet om Malignt melanom 2018 förlängdes behandlingen av avslutades först i december 2020. Och just då dök Kicki Westerbergs inlägg om Level10Life upp i mitt flöde! Det jag uppskattar med metoden är att den inte handlar om att sätta upp mål utan att snarare hitta vad som är rätt för mig. Eller som Kicki Westerberg ställer frågan: ”Vad är verkligen, verkligen viktigt för dig?”

Under 2021 kommer kommer jag ta fram min level10. Du kommer kunna följa min resa här på bloggen och via Kicki Westerbergs podd Cirkeln som har premiär den 2 februari 2021. Du hittar podden här.

Bild från cykelturen den 26 januari 2021

Här kommer jag lägga länkar till blogginlägg och poddavsnitt om #level10life

Lista över tänkbara områden samt länkar till var du kan läsa mer (210127)