#naturenow

För ett år sedan träffade jag Greta Thunberg. Det var som att hitta hem. Äntligen hade jag fått det sammanhang jag saknade. (Här kan du läsa mer om mitt livs första klimatstrejk.)

Igår fick jag samma känsla när jag såg det här videoklippet!

De senaste åren har jag ägnat mycket tid åt trädgårdarna och trädplantering, med att rensa ogräs med maskrosjärn istället för att skyffla. För ett år sedan bidrog jag till att Sven Jönssons cykelaffär förvärvade Schakt Albert. (Det finns bara en sak jag och cykelhandlaren är oense om – och det är fyrverkeriförsäljningen. Han menar att utan den skulle han tvingas varsla personalen mellan oktober och februari. Förra året hittade vi en förlikning – allt överskott från fyrverkeriförsäljningen ska gå till klimatinvesteringar. Det första projektet var att köpa Norra Albert som nu görs om till en MTB-bana för att inspirera fler att cykla.)

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Det här är mina fokusområden

Inspirera fler att cykla

www.cyklat.se

andebark_cykelinfluencer

youtube

Söderåsdagen

Odla för hälsa och biologisk mångfald

andebark_odlar (nytt instakonto)

Norra Albert

Mer biologisk mångfald på bloggen

Äta egenodlat och vildplockat

Klimatsmarta investeringar

Jag har alltid varit intresserad av aktier och har även arbetat på bank under några år. En insats för klimatet var att inspirera Cykelhandlaren att investera klimatsmart.

FB-gruppen Klimatsmarta investeringar

Samlingsinlägg om klimatsmarta investeringar

Nytt instakonto om klimatsmarta investeringar

Klimatstrejker

Det händer att jag deltar i klimatstrejker – men jag tror mig göra större nytta genom att dela mina tankar i sociala medier. Den 20 september sammanföll mitt besök i Stockholm med den globala klimatstrejken och det är jag tacksam för. Vilken glädje!

Tvekar du om du ska delta i den globala klimatstrejken den 29 november – se filmen! Jag blir alldeles piggig när jag ser den. Så glad jag att dokumenterade dagen. Känslan att få vara med om detta var obeskrivlig!

Här kan du läsa mer om att klimatstrejka.

(Och en grej till – jag skulle bli jätteglad om du tryckte en tumme upp på youtubefilmen för att balansera tummen ned som vi fick nästan direkt filmen hade lagts upp. Vi behöver visa att vi är många som bryr oss om klimatet.)

2 svar på ”#naturenow”

  1. Min hjärna har blivit helt Gretakapad, drömmer till och med om klimatstrejker numera!

    1. Haha – drömmer om klimatstrejker gör jag sällan – däremot uppfylls hela min tillvaro av tankar om hur jag kan bidra till att fler gör sina vanor mer klimatsmarta.

Kommentarer är stängda.