Nu har svenskarnas livsstil förbrukat jordens resurser för i år

Det är rubriken på Natursidans artikel om Earth Overshoot Day som inföll den 2 april 2020 – vilket är tre dagar tidigare än 2019.

Läs hela artikeln här.

Under april sammanställer jag blogginlägg från den 17 maj 2018 till september 2019. Texterna är mitt bidrag till antologin Skiftet som släpps i september.

Här kan du läsa mer om antologin Skiftet som ges ut av Siljans Måsar.

Vi söker dig som vill vara med och skriva ett kapitel i antologin om det stora skifte vi befinner oss i, en tid som ställer krav på genomgripande förändringar samt både yttre och inre omställning. Du som har en mycket god insikt i vad det är som skiftar, varför, vad vi är på väg mot och hur det skall gå till. Du som önskar bidra med din kunskap för människor som behöver vägledning och söker hållbara alternativ.”

Visionen med denna satsning är att beskriva det högaktuella men svårfångade begrepp som paradigmskiftet innebär. Alla talar om det, men vad betyder det i praktiken?

Känner du dig kallad?

Har du egen erfarenhet du vill dela med dig av?

Vill du bidra till en ökad förståelse för de nya förhållningssätt som spirar och växer i takt med att gamla strukturer faller?

När jag snubblade över den här texten kände jag mig kallad. Beskedet om hudcancer jag fick den 17 maj 2018 ruskade om mig, kastade mig ner i en dödsångest som övergick till klimatångest när solen brände sönder liv. Allt ställdes på sin spets och jag hittade ett nytt livsändamål.

I mitt försök att vända frustrationen till något positivt skapades mycket nytt.

Söderåsdagen

Cykelaffärens förvärv av Norra Albert och en av Skånes viktigaste biotoper för vildbin, steklar och fjärilar.

Bildandet av TeamAlbertMTB

Sidan www.cyklat.se där jag lagt massor av tid för att inspirera fler till hållbara upplevelser (som dessutom är perfekta nu i Coronakrisen)

FB-sidan Klimatsmarta investeringar med mer än 2.000 medlemmar

Och de hållbara affärsidéer är inte slut än – på måndag håller Digitala Moderatorer sitt första informationsmöte.

#viställerinteinviställerom introducerades av Digitala moderatorer inför mig boksläpp som blev digitalt. När jag behöver pepp för att fortsätta inspirera till omställning går jag in och njuter av alla verksamheter som hittar nya hållbara lösningar.

Här kan du se alla 179 inlägg med #viställerinteinviställerom med allt ifrån yogapass och gudstjänster till fastighetsvisningar.

I antologin Skiftet vill jag förmedla hur du som ensam individ kan bidra till förändring. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.