#enhållbarjul

”Givandets tid är här”, med de orden avslutade Yvonne Frank Månsson förra veckans författarkväll på Förlaget Siljans Måsar.

Men vi kan ge så mycket mer än köpta prylar. I helgen reflekterade jag över det på instagram och hoppas kunna inspirera fler att ge på nya sätt.

Goda gärningar

Maggan Moureau är en stor förebild när det gäller goda gärningar. Varje dag besöker hon personer som sitter isolerade, tar en fika. Jag blir glad av att följa hennes instagramkonto. När jag skrev om hennes goda gärningar på instagram kommenterade hon det så här. ”Det behövs så lite för att glädja någon och man blir själv glad. Och i Coronatider blev det ännu viktigare.”

Sedan i våras ringer min mor tre personer om dagen för att skingra deras ensamhet. Så enkelt, men känslan av att göra något gott får oss alla att må bra.

Inspiration

Det finns ingen som ger mig så mycket positiv energi som Malin Lundskog. Hennes instagramkonto är värsta boosten. Dagligen går jag in för att kolla dagens intention. När jag skrev om henne på instagram svarade hon ”Jag mår bra av att ge inspiration, energi och mod. Och mkt annat … jag mår ännu bättre av att ge till någon som klarar ta emot.”

Idéer

Min vilda hjärna har så klart haft många tankar om hur jag kan bidra. Jag är alldeles för rastlös för att ringa tre snälla samtal om dagen. Min tid i sociala medier håller jag på att minska till förmån för skrivandet. Häromdagen kom jag på det – min vilda hjärnas idéer har jag ju gett bort på sista tiden. Nu är det andra som förverkligar en del av de idéerna jag kommer på – och jag kan njuta av det goda idéerna för med sig.

I det här inlägget skrev jag om hur idéerna vidareutvecklats av andra.

Gemenskap

Alldeles strax ska jag på möte via zoom med Tidsresebyrån. De senaste dagarna har jag kunnat följa hur Anna Vild, Alexandra Kronholm och Patricio Silva bygger upp verksamheten. Att få vara en del av detta är helt fantastiskt. Det har fått mig att inse hur viktigt det är att vara en del av något.

Utveckla ditt skrivande via Kvinnohistorier

TeamAlbertMTB

Äldre inlägg i anslutning till Black week

19 november 2019 – Tankar kring cirkulär ekonomi

23 november 2018 – Vad är det som får oss att prioritera fler prylar före ett stabilt klimat med frisk luft och rent vatten?

24 november 2018 – Min första klimatstrejk ägde rum Black Friday

9 november 2019 – Länkar till kloka influensers inlägg

10 november 2019 – Tips på Hjulklappar

19 november 2019 – Vilka klimatavtryck gör dina upplevelser?

2 svar på ”#enhållbarjul”

  1. Tack snälla Annika för att du skriver det här!
    Och wow för det fina med att givandets tid är här. (Något som de flesta av oss kvinnor är experter på)

    HEJA HEJA vidare med ditt skrivande!

    1. Haha – tack själv för all positiv energi du sprider!!!

      Jadå – skrivandet rullar på (även om jag allt som oftast blir förvirrad av Peder Svarts krönika).

Kommentarer är stängda.