Capellagården 2021

Trädgårdsmöblerna har samma färg som cikorian i vägkanterna. De är aningen ljusare än speglarna på Capellagårdens ytterdörr. Det är som om någon blandade vitt i himlens färg innan dörren ströks och sedan blandade i ännu mera vitt innan trädgårdsmöblerna fick sin första strykning. Trädgårdsmöblerna skulle behöva en ny strykning. Färgen flagnar. De kan inte ha blivit målade sedan 2016. Det var då jag första gången besökte Capella. Sedan dess har jag återvänt nästan varje år. Och jag inser att jag behöver Capella i mitt liv. Eller så är det Tove jag behöver.

När jag kom hit hade jag haft ont i ryggen en månad. Ett rygg ont kopplat mer till en konflikt än till dåliga sängar. Då, när jag kom hit, hade jag tänkt utforska konfliktens ursprung via skrivandet.

Toves ord fick mig att inse att berättelsen inte behöver mer svärta. Att det är kärleken som behövs. Kvar fanns bara att skriva om det cirkulära och linjära – det intuitiva och logiska. Det i kombination med Toves mjuka yoga, allsång, meditationer och alla djupa samtal med kursdeltagarna gjorde något med mig.

En vecka med Tove på Capella är alltid magisk och unik. Det är som om varje kursdeltagare finns där av någon anledning, som om vi har något att ge till varandra. Här kommer ser jag berättelsen ur nya synvinklar. I år kom det oväntat in ett bobyggande duvpar i berättelsen. Alltid lika spännande vad som kan hända en vecka på Capella.

Tack än en gång Tove för dessa dagar! Tack alla underbara människor som så generöst delade ert inre. Jag är outsägligt tacksam!

Tove delade in oss i tre geografiska grupper så att vi kan inspirera varandra att fortsätta vårt skrivande liv. (Under veckan fick vi dela mycket glädje. Louise fick sin historiska roman antagen av Modernista. Mathilda blev antagen till kreativt skrivande på Valland).
Bästa Tove Folkesson. Utan henne hade jag inte blivit författare. Fortfarande behöver jag hennes ord för att komma vidare.

Länkar till saker jag talat om i veckan

Hur jag blev en skrivande person

Skrivtips från Susanna Alakoski och Mats Söderlund

Samlade länkar med skrivtips

Just nu är Oväsen i Älvdalen på sommarrea hos Hoi

Vickleby kyrka omfamnad av morgondimma.
Majagården är uppdöpt efter Maja som startade Bo Pensionat i början av 1900-talet.
I år fick jag rum med egen dusch och toalett. Dessutom alldeles bredvid Majagården. Lyx.

Tidigare skrivkurser för Tove

Skurup 2015 – Första mötet med Tove

Capella 2016 – Känslodiarée

Capella 2017 – Tack!

Capella 2017 – Nyförälskad i mig själv

Capella 2018 – Bilder från stranden

Årets resenärer.
Björn hade tagit sin Brompton på buss och tåg från Stockholm. Inte utan att jag avundades hur han med enkelhet tog sig ner till havet på eftermiddagarna.

4 svar på ”Capellagården 2021”

  1. Linda Ulvan skriver:

    Åh, några ansikten som jag verkligen älskar ser jag på bilderna. Kärlek och allt gott!

    1. Tack, ja – tänk så många fantastiska människor vi träffat på Capella genom åren! kram till dig

  2. Fina dagar, tankar och timmar. Ljuvligt!

    1. Ja, insåg att det nog är tre år sedan jag var på Capella förra gången. Så saknat …

Kommentarer är stängda.