Medeltidens musik

Förra veckan besökte jag Stockholm och tillbringade flera timmar i Storkyrkan i Gamla stan, det som på medeltiden kallades Bykyrkan. När jag idag fortsatte bearbeta mitt manus insåg jag att musiken är en stor del av medeltiden. Så istället för att skriva på romanen har jag fördjupat mig i medeltidens musik.

Vilken resa!!!

Här på bloggen har jag samlat information (och musikklipp från youtube) på sidan Instrument.

På sidan Levande Musikarv finns en utförlig sammanställning som jag ska fortsätta fördjupa mig i.

I karaktärsschemat har jag nu lagt till olika musikaliska uttryck för karaktärerna. Vi får se om det ändras, men så här låter de olika karaktärerna idag.

Oluf – mungiga, horn, spillåpipa, näverhorn, flöjt

Mer om Oluf

Kristina – lyra

Mer om Kristina

Mor Sigrid – lyra och hackebord

Gustav Vasas musik

Mer om Gustav Vasa (som i boken kallas Göstaff)

Marknader och fester