Att våga stanna i mörkret

I oktober 2018 skrev jag ett blogginlägg med rubriken från Kaos till flyt. Än en gång befinner jag mig i kaos, men den här gången har jag uthärdat i mer än ett år. Först flydde jag, ville inte se att jag var på fel väg. Men i juni 2022 började det rasa runt mig, nya läkarkontakter, nya utredningar. Ännu en gång konstaterades det att det är min personlighet, inga diagnoser, ingen ny medicinering. En ny samtalsterapi väntar – den här gången KBT.

Jag måste lära mig leva med min personlighet.

Jag är så oändligt tacksam för alla tålmodiga människor som finns omkring mig, som håller mig, som peppar mig och som står ut med min personlighet.

Morgonens tacksamhetstankar gick särskilt till Suzanne Gadd och Hans Klaive. Med Dinohoj hjälpte de mig in på ett nytt spår. Hans helhjärtade engagemang i mina filmer öppnade en ny dörr på glänt. Frågorna de ställde väckte tankar och pling fanns det ett embryo till en ny affärsplan för mitt företag. (En plan som ger teaterapan i mig mer utrymme …) Men den här gången ska jag försöka ta det lugnt. Ge mer tid åt varje skede i processen.

Suzanne och Hans

Första gången jag träffade Suzanne var på ett cykelevent arrangerat av Familjen Helsingborg i maj 2018. Wow vad hon inspirerade redan där.

Sedan hade jag förmånen att cykla Kullaturen tillsammans med Suzanne och Hans. Filmen kan du se här.

Sedan 2018 har Suzanne varit min stora förebild. Då och då har vi haft kontakt via sociala medier. För mig har hon blivit en inspiratör och lite av en mentor (även om det aldrig varit uttalat).

Den 3 september 2021 lyckades jag locka Suzanne och Hans till Billesholm i samband med den andra Littera-turen. De köpte min debutroman, Oväsen i Älvdalen, och Hans skrev något av det finaste som sagts om min bok.

I september 2022 bjöd Hans och Suzanne mig till Varberg för en brainstorming som så småningom ledde till Dinohoj (men den historien ska få sitt eget inlägg så småningom).

Så än en gång – TACK HANS OCH SUZANNE! Ni har betytt mer för mig än ni någonsin kommer att förstå!

Den 14 oktober kommer jag testa några av de nya affärsidéerna. Programmet är snart på plats (men du kan tjuvkika redan nu). Just nu håller jag på med en film om Triasträdgården, målet är att den ska publiceras nästa vecka.

Den här veckan blev det en film om hundkorgar.