Avrättningsplatsen (Eldarna 8)

Många märkliga händelser har kantat min väg från psykiatriska kliniken (februari 2014) till boksläpp i Älvdalen (maj 2020). Här hittar du en sammanställning till samtliga inlägg om de märkliga händelserna.

För några år sedan berättade Tini på Tre Björnar om FB-gruppen ”Gamla och nya bilder från Älvdalen”. Tack vare dialogen i den gruppen har jag fått många värdefulla kontakter. En av dem var Annelie som bor i en gammal gård i Loka. I september 2018 bjöd hon hem mig och när hon visade mig gamla källarutrymmen förstod jag exakt vad som menades med ”Kistan” i protokollet.

När jag cyklade hem från Loka låg spökdimman över älven.

Det var även Annelie som introducerade mig för Lia Hahlin, som hade besökt den påstådda avrättningsplatsen flera gånger för att ”känna in energierna”. Vi bestämde att vi skulle träffas i Märbäck vid skylten där det står ”Häxbränningsplats”. På söndagens frukostsamtal mötte jag Karin Bogg som bor och är uppväxt nära skylten. Även hon hade mycket att berätta om platsen.

Kameran hade jag med mig och min dotter har redigerat filmen så nu kan du få följa med mig, Lia Hahlin och Karin Bogg till den påstådda avrättningsplatsen.

Länkar

8 september 2018 – möte i Loka där jag fick tips om Lia

9 september 2018 – frukostsamtal och första mötet med Karin Bogg

11 september 2018 – samtal på avrättningsplatsen

Det var på väg hem från Loka som jag tog bildserien som symboliserar magin i Älvdalen

Var avrättningsplatsen verkligen låg vet jag inte än. I maj 2019 fick jag höra hur man hittat rester av bränt trä som var nedgrävt i närheten av skylten. Det skulle ha varit upphovet till att skylten restes där den finns idag.

Andra säger att avrättningarna ägde rum vid Mimmikulle. I maj 2019 begav jag mig dit tillsammans med Tini och Lennart. Eftersom vi inte hittade till Mimmikulle knallade vi fram till ett hus där det verkade vara någon hemma. Resten kan ni se på den här bloggen.

I boken har jag gjort beskrivningen av avrättningsplatsen så diffus att båda platserna funkar. Lia Hahlins berättelser om platsen nordväst om skylten förändrade emellertid berättelsen.