Bye-bye november

Var blev den här månaden av?

Svaret finns i min kalender. En stor del av månaden har jag varit på resande fot. (Två dagar i Billesholm, fyra dagar på Österlen, fem dagar i Billesholm, tolv dagar i Älvdalen – Stockholm, fyra dagar i Billesholm och tre dagar i Limhamn. Inte konstigt att månaden försvann.)

Cykelturer

Österlen Lyser 3-6 november

Söderåsen 10 november

Billesholm – Erikstorps kungsgård 24 november

Vädret

Ännu en mild månad, men den 26 november började det frysa.

Maten

November är soppornas tid. Det finns fortfarande trädgårdsgrönt (som nässlor, myntor, spenat, grönkål) att blanda med jordärtskockor, potatis, lök och vispgrädde. I Älvdalen var jag ute med Tini och plockade kantareller till kantarellsoppa.

Fröknäcke bakar jag varje vecka.

En daglig nyhet i vår kosthållning är vår ”Ingefärshonung” som förhoppningsvis ska hålla vinterns förkylningar borta. För några år sedan började vi dagen med att dricka äppelcidervinäger och avslutade dagarna med hela vitlöksklyftor. Ingefärshonungen är mycket bättre.

Skrivande

En stor del av månaden har jag varit i Älvdalen för att skriva, men det kom inga ord. Jag sov mycket, funderade på bokens målgrupp och språk.

När jag var ute och plockade svamp med Tini blev jag inspirerad att skriva om Tre Björnar och Älvdalen på den nya sidan cyklat. Bilderna i inläggen är jag riktigt nöjd med.

Marchaller längs vägen till Södra Mellby Kyrka, Vitaby kyrka, hamnen i Vitemölla

Sociala medier

Blogginläggen om klimatsmarta investeringar tar mer tid än jag hade trott. Ändå fortsätter jag publicera ett varje torsdag. Jag ser det som min insats för klimatet. (Här kan du läsa alla inläggen.)

Innan jag åkte till Älvdalen skrev jag ihop några inlägg till nya sidan cyklat om Österlen Lyser. Det känns som om jag börjar hitta min ton för cyklat.se. Vad tycker du?

Sakta utvecklas även sidan trollkona.se. På tåget talade jag med en lärare om mitt romanprojekt. Kanske är det skolelever som ska vara målgruppen för trollkona.se sidan?

I Uppsala filmade jag Linda Ojas när hon berättar om protokollet. Sidorna om juridik är de som står på tur att skrivas om – berätta gärna vad du tycker.

Månadens bästa och sämsta

Att klimatstrejka på Mynttorget

Tågförseningar och missade anslutningar

 

Månadens lärdom

Tålamod är inte min starka sida.

Mål för december

Julmys och tid framför kakelugnen

Långsiktiga mål

Funderar på en klimatutmaning i två etapper. 1. använda allt jag tagit om hand om och köpa kort datum. 2. Planera odlingen så att jag kan försörja mig på egen frukt och grönsaker – utom när vi reser.

Tacksamhet

Så oändligt tacksam för att Svens kärlek. När vi varit ifrån varandra inser jag hur mycket jag behöver honom. Vetskapen om att alltid vara älskad, att han alltid stöttar mig och tar hand om mig kan inte beskrivas i ord.

Ibland behöver man få distans för att inse hur bra man har det.