Januari

Tacksamhet och tillförsikt inför framtiden

Det fanns en tid när jag ville göra det omöjliga möjligt och lyckades gång på gång. Nu söker jag inte längre de kickarna. Det är tillräckligt fantastiskt att vakna och vara frisk. Visst händer det att paniken nosar mig i nacken – men i 365 dagar har jag klarat hantera situationen utan att falla handlöst.

Målsättning för januari

Målsättningen för januari är att bli nöjd med mitt manus och skicka in det till förlag. Jag är en skrivande person – nu är det dags att göra något konkret av det.

Klimatutmaning 2019

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Mina klimatutmaningar är att fortsätta allt det vi redan gör – fast lite till. Äta vilda växter, zero waste, aldrig bilen under milen, resa kollektivt, åtgärder för biologisk mångfald.

Det nya är att hitta ett inspirerande språk i sociala medier och inspirera andra.

Så här tänker jag:

#klimatsmartaupplevelser

instagram kommer jag fortsätta dela bilder och korta texter som jag sedan kopierar in på bloggen med en kort resumé av cykelturen. Min målsättning är att under året publicera ett inlägg i veckan på cyklat.se. Hur det blir med vLoggarna beror på dotterns tidsschema.

#klimatsmartmat

Det är min målsättning att öka andelen egenodlat och vildplockat när jag befinner mig i Billesholm. Vill ni följa med på den här resan kommer jag du hitta inläggen under ”Hållbarhet” och ”Hållbar mat”. (Du kommer även hitta länkar i månadssammanfattningarna.)

#klimatsmartainvesteringar

När jag reflekterar över 2018 har dessa inlägg tagit oproportionerligt lång tid att skriva. Under 2019 kommer de ändra karaktär till en klimatkrönika i månaden.

Har du satt upp någon klimatutmaning för 2019?

Miljöportalen

Kurera – 20 enkla tips

Ekoenkelt – 100 tips

Metro – 12 saker du enkelt kan byta ut

Tidigare års nyårshälsningar/sammanfattningar

2010/11 (Nyårsretreat på Killans bönegård) Julhälsning 2011/12 (Nyårsfest i vattentornet)

2012, 2013, 2014 (nyårshälsning), 2014(årskrönika), 2015, 2016/17, 2017/18