Hållbart genom sociala medier

Nu tar jag paus från sociala media ett tag. Det har varit en intensiv sommar med nya kontakter, nya tankar och många lärdomar.

Fortfarande har jag svårt att göra något lagom. Ständigt är jag inne och kollar uppdateringar på instagram, som har blivit min nya favorit.

sunflower

Då är det bra att ta paus.

Alla intryck behöver landa.

Att finnas i sammanhang

Hudcancern fick mig att inse hur mycket jag saknat bloggandet. Där fick jag utlopp för all min ångest. Sedan gav det ena det andra. Jag hittade Influencers of Sweden, Sustainable influensers och nu senast gruppen Mogna bloggare.

I de här grupperna är det några individer som känns nära fastän jag aldrig träffat dem IRL. Deras inlägg och kommentarer får mig att må bra. Att kika in på deras sidor är som att sitta i fikarummet och snacka. Det passar mig perfekt. Fortfarande orkar jag inte med så många intryck. Här kan jag själv välja när jag är redo för social samvaro.

I Mogna bloggare har vi dessutom möten via Zoom. Åh, vad jag saknat de där effektiva mötena som sprutar energi. Precis så är det.

Tack!

När jag skulle förbereda inlägget Bye-bye september insåg jag hur mycket de här personerna betytt för mitt tillfrisknande. För att påminna mig om deras härliga energi gör jag en lista så att jag enkelt kan klicka mig in på deras konton när jag behöver energipåfyllnad nästa gång.

Fanny Lindkvist

När jag nyss gått med i Influencers of Sweden skrev jag ner mina tankar kring betalda samarbeten. Du var snabb att svara och dela med dig av dina reflektioner och tankar. Fastän jag var alldeles ny medlem var ditt svar inkluderande. Hm… låter märkligt – men du fick mig att känna mig som en del i en gemenskap. Fastän jag inte kunde något om sociala medier svarade du med respekt. Nu efteråt inser jag att min fråga var riktigt dum – men ditt svar var helt perfekt. Det uppstod en konversation och ditt tålamod var oändligt.

Sedan dess följer jag ditt konto, prenumererar på ditt nyhetsbrev och har upptäckt vilka fantastiska recept du delar med dig av. Ännu har jag inte lagat något av dem – men det kommer. Många är nersparade på instagram.

Du är en stor förebild för mig! Dina konton är fulländade. Och jag älskar tokigheterna du bjuder på under Stories. Hit går jag när jag behöver fylla på med ”sprallighet”.

Och stort tack för din kommentar igår – den värmer långt in i själen!  Inte så många ord – men oerhört betydelsefulla för mig. Återigen får du mig att känna att jag finns. Orden? Inte så avancerat (vid tillfälle ska jag utveckla min knäppa syn på mig själv).

tack snälla. Du är alltid så peppande och varm. Så glad att du är här.

Instagram: lesscarbs

Hemsida: Lesscarbs.se

Elin Häggberg

Du som följt mina vLoggar har nog sett att vi växlat upp kvaliteten på tekniken en del. Det är tack vare Elin Häggberg.

Hennes videoklipp är guld värda för en teknik-analfabet som mig. Dessutom är hon världens gulligaste att svara på alla mina dumma frågor i Influencers of Swedens FB-grupp. Hon och Fanny Lindkvist sticker verkligen ut här.

Inte heller Elin har jag träffat – men för mig känns hon som en kollega som man alltid kan gå in och fråga.

Instagram: teknifik

Hemsida: Teknifik – en teknikblogg för ett roligare …

Tess Waltenburg

Tess är den som är mest aktiv på Sustainable influencers FB-grupp. Det tog inte många minuter förrän hon hälsade mig välkommen. Hennes värme går rakt genom skärmen som en hjärtlig kram. Här kan du läsa mer om hur jag upplever henne.

Instagram: ... the world of Tess Waltenburg

Hemsida: … the world of Tess Waltenburg

Instagram: Sustainableinfluencers 

Hemsida: Sustainableinfluencers.com – där hittar du även podden

Malin Lindgren

Dina bilder och ditt sätt att skriva har inspirerat massor. Och plötsligt – efter att ha läst ett av dina inlägg – bara lossnade tangenterna på mobilen och mina egna ord fanns där. Älvens ord.

Dina bilder har naturens mystik i sig. Ditt instakonto är min förebild!

Instagram: Malinsun

Första bilden med nya kameran – Canon Powershot G7x Mark II

Mogna bloggare

Wow – vilket gäng! Att få ha möten med er har varit helt fantastiskt för min självkänsla. Till dessa möten har jag kommit ruffsig i trädgårdskläder. Jag har bestämt mig för att i mitt nya liv ska jag skala av ytan – leva enkelt – vara bara jag. I den här gruppen vågade jag testa – och det funkade.

Helt fantastiska människor som delar med sig av tankar och erfarenheter.

Det är tack vare den gruppen som jag börjat följa dem på instagram. Små kommentarer som får mig känna mig sedd. Nu har jag börjat älska deras konton, deras morgonhälsningar, deras kloka ord.

Tidigare såg jag inte meningen med den typen av konton. Då var det bilderna som var viktiga för mig. Nu har texterna blivit en stor del av instagramupplevelsen.

Kicki Westerberg

Föst tack till dig Kicki – utan dig hade det inte blivit några Mogna bloggare. Du tog initiativet, du styr upp oss med varsam hand.

Ditt gröna flöde var inte något som lockade in till en början. Nu har jag upptäckt dina fantastiska texter. Jag vill inte vara utan dem, måste läsa några gånger om dagen.

Och jag är så tacksam för dina kommentarer på mitt insta-flöde. Många av texterna skriver jag med dig i tankarna. Det blir så mycket lättare att skriva med en mottagare.

Instagram: EkonomiskPT

Blogg: Kicki Westerberg

FB: Ekonomisk PT – här är Kicki otroligt aktiv och sänder Live varje fredag

Chaly

Det är så skönt att se Chalys konto på instagram. Vi har båda så mycket att lära. Att följa hennes pilgrimsvandring är lika spännande varje dag. Som att själv gå leden. Vi kommenterar hos varandra nästan varje dag – och jag känner en stor samhörighet med henne. Kanske var det efter att ha läst om det jobbiga hon gått igenom.

Hennes blogg är verkligen personlig där hon berättar om tragedin när hennes man föll ner i löparspåret. Så fruktansvärt.

På bloggen har Chaly ett helt underbart språk – hon har verkligen en egen ton. Det är som om hon liksom jag trevar efter en riktning i sociala medier. Och det är så skönt att vara två på den här resan.

Haha – har ingen aning om ifall du känner likadant. Vi har bara träffats på Zoom-möte en timme – men på något sätt känns samhörigheten så stark.

Visst är internet märkligt.

Instagram: chalyengel

Blogg: Chaly.se 

Youtube: Chaly Engel (den här har jag helt missat – måste så klart kolla! Vi har ju ännu mer gemensamt)

Malin Lundskog

Tack Malin för din sprudlande energi som går rakt igenom mobilen. Du får mig alltid på bra humör.

På våra möten är du alltid så äkta – bjuder på skratt – är bara du. Och jag älskar det! Du är en stor förebild!

Instagram: Malin Lundskog

Hemsida: Hälsa mera

Dorotea Pettersson

Om det är hos Malin jag kikar in när jag behöver en hög energinivå är det till Dorotea jag går för att få lugn och eftertanke. Hon har nog redan insett vilken överaktiv hjärna jag har och skriver lugnande inlägg som det här på mitt insta-konto.

Det där att hjärnan går i ett. Låt tankarna landa. Gör inte ändringarna direkt. Känn in. Det finns massor en kan göra men frågan är om en behöver vara expert på allt och om allt är nödvändigt verkligen.

Hon hade ett annat bra uttryck också som jag redan glömt – men det var något om att Välja vila är frihet. Får leta efter det uttrycket – men innebörden finns med mig.

Gå in och kolla hennes instagramkonto – helt fantastiska bilder och superbra innehåll. Här har jag så mycket att lära!

Instagram: Dorotea Pettersson

Youtube: Dorotea Pettersson (Har helt missat att kolla den här kanalen – men då har jag något att se fram emot för mörka vinterkvällar).

Det finns säkert någon hemsida också … men den hittar du nog via instagram.

humlor biologisk månfald

Min resa mot ett hållbart liv

Att ha vänner så här på nätet känns klimatsmart. Aldrig hade jag väl trott att man skulle kunna känna sådan gemenskap utan att träffas IRL.

Länkarna nedan hade jag samlat sedan tidigare. Det här inlägget var tänkt att svara på frågan hur jag gör för att leva hållbart. Eller resan mot hållbarhet som Kicki skulle uttryckt det. Som vanligt när jag sätter mig vid datorn och låter fingrarna dansa blir det sällan vad jag hade tänkt mig.

Nu ska jag i alla fall lyda Doroteas råd och låta tankarna landa under några dagar. Blogginläggen för månadsskiftet är förberedda. Kanske det kommer någon uppdatering på instagram – men först och främst ska jag låta hjärnan vila.

Ett nytt liv – 12 april 2014

Klimatsmart nässeldrink – 14 april 2014

Det som varit – 16 april 2014

Ett annat sätt att leva – 20 april 2014

Klimatsmart skrivande – 21 april 2014

Klimatsmarta upplevelser – 28 april 2014

Drömmen om det enkla livet – 2 maj 2014

Ett hållbart liv – 2 november 2014

Drömmen om ett hållbart liv – 19 november 2014

Nytrampade stigar – 25 juni 2015

6 svar på ”Hållbart genom sociala medier”

 1. Wow! Så glad över att ha träffat dig ? Fantastisk fin beskrivning av alla cyberkonpisar. Tack för det??

  Kloka beslut fattar du oxå✌?

  1. Erfarenhet är en bra lärare som skickar svinaktigt dyra räkningar … avslutad jag mina föredrag med en gång i tiden. Nu gäller det att dra nytta av den erfarenheten och inte göra samma misstag igen. Så svårt att stänga ner …

   Tack för att du finns!

 2. Å så fint skrivet och jag vet vad du menar. Du är en av dem som finns där ute som jag kikar in hos och berörs. Pauser är bra. Det blircroligt när du är tillbaka i cyberrymden igen.

  1. Åh, tack!!! Bara kort svar nu … kommer längre när jag är tillbaka…

 3. Tack detsamma <3 ! Verkligen härligt med zyberkompisar! Hoppas vår resa blir snabb och smidig, men med tid för fikapauser och vind i håret.
  Så roligt det här! Ha det så skönt på avstängningen! 🙂
  kram

  1. 🙂 Nu är jag hemma igen – och måste så klart kolla vad ni talade om senast 🙂

   Håller med! Superkul!

Kommentarer är stängda.